Du er her: Forside / Nyheter
Ingen bøker i handlekurven

Nina E. Grøntvedt populær i utlandet

«Når forfattere av barnebøker prøver å skrive om barn i første person, får de det noen ganger til, men som oftest er det ikke veldig vellykket. Norske Nina Grøntvedt kan utropes til mester, så naturlig er hennes dagbok til en tiårig jente med vanskelig og steil karakter og en kunstnerisk åre.»
Literaturnaja Gazeta

Nina Grøntvedt slo igjennom med «Hei, det er meg!» i 2010 – en barne- og ungdomsbok i dagboksjangeren, muntert illustrert av forfatteren selv. Original og autentisk – og, ifølge en anmelder: «… rørende og humoristisk …» – er boken blitt uhyre populær blant unge lesere i Norge. Den er oversatt til fem språk, og ligger nå på listen over de mest populære oversatte bøker i Russland. I Literaturnaja Gazeta sier en begeistret anmelder: «Når forfattere av barnebøker prøver å skrive om barn i første person, får de det noen ganger til, men som oftest er det ikke veldig vellykket. Norske Nina Grøntvedt kan utropes til mester, så naturlig er hennes dagbok til en tiårig jente med vanskelig og steil karakter og en kunstnerisk åre.» I Tyskland får «Hei det er meg!» terningkast fem av fem mulige og kalles «en juvel blant barnebøker». I Sverige har boken kommet i flere opplag, og Grøntvedt har nylig gjennomført en særdeles vellykket turné i Stockholmsskolene. «Ingen språkproblemer mellom den trondhjemske forfatteren og svenske skolebarn,» meldes det fra den kanten. I Norge ligger «Hei, det er meg!» og oppfølgeren «Absolutt ukyssa!» samtidig på bestselgerlistene. «Absolutt ukyssa!» er i disse dager solgt til Tyskland og Sverige.

Nina E. Grøntvedt, f. 1979, er utdannet i illustrasjon i England og grafisk design i Trondheim. Hun debuterte i 2006 på forlaget Omnipax med billedboka «Den lille helten».


Abonner på nyhetsbrev
fra Omnipax Forlag


17/09/2014
Årets bøker 2014
Les mer

06/03/2014
To prisvinnere!
Les mer

17/02/2014
To nominasjoner til Kulturdepartementets priser
Les mer

05/02/2014
Muldvarpen kommer på Eldorado
Les mer

30/10/2013
Bragenominasjon
Les merNeste 5
Web av NASO