Du er her: Forside / Nyheter
Ingen bøker i handlekurven

Anne Thelle: Bombene over Hiroshima og Nagasaki. ICAN- konferansen 2013

Ny bok om Hiroshima-bomben kaster lys over bruken av atomvåpen i andre verdenskrig

Skal man forstå hva som skjedde da bombene ble sluppet over Hiroshima og Nagasaki, kan ikke hendelsene ses på som to enkeltstående, isolerte handlinger. Bombene kan heller ikke forklares med enkle "sannheter" som at de stanset krigen og sparte liv. Utslettelsen av Hiroshima og Nagasaki skjedde ikke ut av det blå, uten forløp.
Glemmer man konteksten, alt dette som er med på å forklare den historiske hendelsen som bruken av atombomben var, og de mange fortellingene som atombombene er rammet inn i: storpolitikk og makt, kolonialisme, utnytting, krigens brutalisering, fanatisme og militarisme, står man dårligere rustet for å hindre at det skjer igjen.
Snart er alle som har opplevd atombomben borte. Deres erfaringer og fortellinger må formidles videre til kommende generasjoner.
Å gi kjennskap til historiene rundt - og bak - atombomben, er hensikten med den nylig utkomne boken «Bombene over Hiroshima og Nagasaki», skrevet av Japan-kjenner Anne H. Thelle, som også vil være innleder på ICAN-konferansen som i disse dager avholdes i Oslo.Abonner på nyhetsbrev
fra Omnipax Forlag


17/09/2014
Årets bøker 2014
Les mer

06/03/2014
To prisvinnere!
Les mer

17/02/2014
To nominasjoner til Kulturdepartementets priser
Les mer

05/02/2014
Muldvarpen kommer på Eldorado
Les mer

30/10/2013
Bragenominasjon
Les merNeste 5
Web av NASO