2023
Pris:
200.00
Førpris: 229.00
ISBN:
9788253033648
Status:
5
ISBN: 9788253033648
Utgivelsesår: 2011
Status: I salg
Innbinding: ib
Oversatt av: Eve-Marie Lund

Marie og de viktige tingene

Nydelig billedbok om vennskap på tvers av generasjoner, og om å skjønne hva som er viktig.

Marie og bestemor har et helt spesielt bånd, men en dag får bestemor slag, og Marie er den eneste som forstår hva Bestemor mener. Midt oppe i dette dør bestefar, noe de voksne mener bestemor skal skånes for. Først da Marie hjelper henne med å si farvel til bestefar finner bestemor tilbake til ordene. 

Historien er rørende, men optimistisk. Selv om tematikken kan være tung og vanskelig, makter både Mortier og Vermeire å skildre fra et undrende barneperspektiv.

Har blitt tildelt den belgiske billedbokprisen de Grote Prijs Picturale Ronse 2010

Bla i boka!

 

Presse

Mette Hofsødegård, Aftenposten 23.03.2011:

Fortettet skjønnhet

En sjeldent vakker og gripende billedbok.

For en nydelig bok! Jeg må bla gjennom mange ganger og bare se. Det er som om bildene vil ta vare på meg, som den lune armen rundt skulderen i høytlesingsstolen, som den myke, rolige fortellerstemmen som skjelver litt av livet den beretter om.

Jeg blir fullstendig betatt av Kaatje Vermeires bilder. Teknikkene, montasjene og fargene er moderne, minner om Stian Holes metode. Komposisjonene er strenge, men likevel frie, vibrerer av innlevelse. Etter hvert ser jeg at forfatter Tine Mortier har gitt illustratøren mye å spille på med sine enkle tekstlinjer. Det handler om det spesielle forholdet mellom en liten jente og hennes bestemor.
Marie forstår sin gamle venn bedre enn andre, også etter at hun har fått slag. Og da bestefar dør, er det Marie som skjønner at bestemor må få ta ordentlig farvel. Det er en bok av konsentrert klokskap og skjønnhet.