De gode strålene_500x709
ISBN:
9788283150407
Status:
Utgitt år:
2015
ISBN: 9788283150407

Kristin Farstad

De gode strålene

Kreft er en sykdom som kan ramme flere steder i kroppen. Den som blir syk, må på sykehuset og få behandling. I denne boka får du hilse på hjelperne på sykehuset, og du får vite hva som skjer når en som har kreft skal ha strålebehandling. Boka er utgitt i samarbeid med Kreftforeningen.

Å forklare hva som skjer i kroppen når kreft rammer, kan være vanskelig. Boka De gode strålene er rettet mot barn, og kan gi voksne hjelp til å sette riktige ord på så vel sykdomstegn som behandling. Den tar for seg hvordan kroppen er bygget opp, og hvordan kreftcellene skaper forandring. Den forteller om alle som jobber på sykehuset, og gangen i kreftbehandlingen, med spesiell vekt på hvordan strålebehandling virker.

Boka er skrevet for barn, det er lagt vekt på å forklare alt som har med strålebehandling å gjøre så enkelt som mulig, ledsaget av barnevennlige illustrasjoner.

Kristin Farstad er stråleterapeut ved kreftavdelinga på Ålesund sykehus, og boka er laget på grunnlag av hennes erfaringer med behovet for slik informasjon rettet mot barn.

Agnès Capella Sala er barnebokillustratør og grafisk designer. I sitt arbeid med helseopplysning for barn har hun lagt vekt på å forvandle steder der barn må oppholde seg, som f.eks. på sykehus, med sine tegninger.

Boka ble distribuert av Kreftforeningen.

 

Presse

Boka ble lansert på Ålesund sykehus 10. juni. Hør NRK Radio Møre og Romsdals fine samtale med forfatteren!

Sunnmørsposten var også til stede på boklanseringen.

BarnsBeste – Nasjonalt kompetansesenter for barn som pårørende – skriver om De gode strålene og Gråt, baby utgitt av Omnipax.