Mysteriet i Likhusgata_Unge Poe
Pris:
218.00
Førpris: 249.00
ISBN:
9788283152012
Status:
Utgitt år:
2021
Sideantall:
159 s.
Innbinding:
ib.
Oversatt av:
Signe Prøis
Orginalens tittel:
El joven Poe : El misterio de la calle Morgue
5
ISBN: 9788283152012
Status: I salg

Canals, Cuca

Den unge Poe – Mysteriet i Likhusgata

Verdens første krimfortelling tilpasset barn. Gøyal og litterært kul spenning for 10–12-åringer som virkelig vil oppdage bøkenes magiske verden!

I Likhusgata i Boston er det begått et bestialsk drap på en kvinne og datteren hennes. Drapet skjer like ved der den unge Edgar Allan Poe bor sammen med adoptivforeldrene sine. Edgar følger som alle andre med på denne dypt sjokkerende nyheten, og da faren til en av skolekameratene hans blir anklaget for udåden, bestemmer han seg for å undersøke saken på egen hånd. Edgar er observant og så god til å trekke slutninger at sakens hovedetterforsker, Auguste Dupin, bestemmer seg for å hyre ham som sin assistent. Det er så duket for en god, gammeldags detektivhistorie. Teksten er brutt opp av vignetter i gammel stil og listene som unge Edgar Allan Poe skriver.

Boken utgir seg for å være fortellingen om barndommen til den amerikanske forfatteren bak «Mordene i Rue Morgue» (1841). Krimgåten følger ganske tett på Poes opprinnelige Rue Morgue-historie, bortsett fra at unge Poe selv er skrevet inn som detektiv og at handlingen foregår i Boston, ikke i Paris.

Hovedpersonen Edgar på 11 elsker å skrive lister. Han er et intelligent og spesielt begavet barn, adoptert av en familie som driver et begravelsesbyrå. Allerede som gutt er Edgar fast bestemt på å bli forfatter. Nå tjener han penger på å selge skremsler til andre: Han tar betalt for å skremme folk kunden hans hater. Han elsker å være sammen med de to søsknene sine, som er adoptert bort til to andre familier. 

 

Forfatter(e)