1846
Pris:
268.00
ISBN:
9788253030302
Status:
4
ISBN: 9788253030302
Utgivelsesår: 2007
Status: Utsolgt
Sideantall: 148
Innbinding: ib

Jon Ewo

Fortellingen om et mulig drap

Håkon Sverresson var konge i Norge i knappe to år, og er en parentes i norsk historie. Men de mystiske omstendighetene rundt hans død, gjør ham vel verdt en biografi.

Håkon Sverresson er en parentes i norsk historie. Han var konge i knappe to år, inneklemt mellom sin berømte far Sverre Sigurdsson (han som talte Roma midt imot) og den like berømte sønnen Håkon Håkonsson (han som ble fraktet over fjellet av birkebeinerne).

Men i Håkons skjebne ligger et mysterium gjemt: Han døde i Bjørgvin, etter et kort og uforklarlig sykeleie. Blå og oppblåst, omgitt av en fiendtlig innstilt stemor og maktkamp på alle kanter. I sagaen blir det mer enn antydet at han ble myrdet. Men av hvem? Og hvordan? Og hvorfor?

Disse spørsmålene er det Ewo prøver å nøste opp svar på, gjennom sin baklengs-biografi. Med form nesten som en spenningsroman og med tallrike, tilsiktete anakronismer (som for eksempel utdrag av Håkons blogg) blir denne parentes-biografien en svir å lese for alle med det minste snev av historisk interesse. Flott illustrert av Bjørn Ousland. Fra 12 år.

Boka fikk Bragepris i Åpen klasse 2007 - sakprosa for barn og unge.

Fins også som lydbok.

Presse

"Ett enkelt livsløp og ett enkelt dødsfall står i sentrum, men et helt samfunn og en hel livsforståelse blir beskrevet." - Petra Helgesen, BT

Forfatter(e)