Jenta i speilet_lav
Pris:
218.00
Førpris: 249.00
ISBN:
9788283150483
Status:
Utgitt år:
2015
Innbinding:
Ib
4
ISBN: 9788283150483
Status: Utsolgt

Torbjørn Moen

Jenta i speilet

Truls er en ganske alminnelig fjortenåring med kompis og bikkje og storebror. Men en morgen våkner han og har blitt jente! Ja, nettopp. En ualminnelig søt jente, til og med. 

Det høres utrolig ut, men i denne boka skjer det. Og hva gjør man da? Det er mye å finne ut av. Det blir forviklinger og pinlige situasjoner. Det blir ellevill jakt på ønskepulver og et spennende innblikk i jentelivet. Og det blir i alle fall en god historie!

Jenta i speilet er en original og humoristisk ungdomsroman om kjønn, identitet og fotnotenes nødvendighet.

BLA I BOKA!

 

NOMINERT TIL KULTURDEPARTEMENTETS PRISER FOR BARNE- OG UNGDOSMSLITTERATUR UTGITT I 2015

Torbjørn Moen er nominert til litteraturprisen for Jenta i speilet. Her er juryens begrunnelse:

«Hvordan ville verden sett ut om du som gutt våknet en morgen og var blitt til ei jente? Dette enkle spørsmålet har mange morsomme, pinlige, flaue og interessante svar i Torbjørn Moens roman. Truls er nemlig en helt vanlig gutt med en helt typisk kompis som han kaller for FX. En dag bestemmer de to seg for å bruke et stoff de har kjøpt på postordre – og som vil la ett ønske gå i oppfyllelse. Pulveret tas seremonielt i bruk, og ingenting skjer – før Truls våkner opp dagen etter, står opp, går på badet og konstaterer at det befinner seg en jente i speilet: «Jeg fikk nemlig et glimt av en jente i speilet over vasken. Jeg skvatt litt og mumla unnskyld før jeg rava ut igjen». Truls blir dermed kalt Trulte, og må gjennom sin nye jentekropp gjøre seg noen helt nye erfaringer. Med fotnoter, situasjonskomikk og et frekt, skrått blikk på gutter, jenter og seksualitet har Moens ungdomsroman blitt til en alvorlig, men mest av alt svært morsom bok til glede for begge kjønn.» Barnebokinstituttet.no

 

PRESSE

Torbjørn Moen er ukas barnebok-profil i BOK365 i desember 2015:

Hva må en virkelig god barnebok inneholde?

I og med at jeg er aktuell med Jenta i speilet må jeg jo si humor. Humor og spenning. Og litt romantikk. Og fotnoter.

På eventyr med Potter eller over de syv hav med Pippi?

Jeg velger nok Potter. Mest fordi jeg tror at det å seile over de syv hav med en hyperaktiv jentunge som driver og bærer rundt på en hest hele tiden, kan bli litt vel slitsomt for en mann i min alder.

Les hele intervjuet med Torbjørn Moen på BOK365.no

 

 

Forfatter(e)