JuletreetWEB2
Pris:
244.00
Førpris: 279.00
ISBN:
9788283152166
Status:
Utgitt år:
2021
Sideantall:
[36 s.]
Innbinding:
ib.
Oversatt av:
Erle Stokke
Orginalens tittel:
The Christmas Pine
5
ISBN: 9788283152166
Status: I salg

Julia Donaldson og Victoria Sandøy (ill.)

JULETREET

Vakker gavebok på rim om juletreets ferd fra den norske skogen til Trafalgar Square i London

KORTLISTET TIL THE BRITISH BOOK AWARDS 2022 – BILDEBOK FOR BARN

Gruffalos «mor» samarbeider med den norske illustratøren Victoria Sandøy i denne vakre bildeboka med tekst på rim. Utgivelsen feirer en tradisjon som startet etter andre verdenskrig: Hvert år siden 1947 har vi i Norge sendt et stort juletre til London, som et symbol på fred og vennskap – og en takk for Storbritannias støtte under andre verdenskrig. Treet blir nøye utvalgt, og kalles Skogens dronning.

De tok meg med

så langt av sted ...

Og nå er jeg et juletre!

Juletreet, som utgis samtidig på engelsk og på norsk, feirer en tradisjon som strekker seg over 70 år tilbake i tid. Hvert år siden 1947 har vi i Norge sendt et stort juletre til London. Treet er et symbol på fred og vennskap, og en takk for Storbritanias støtte under andre verdenskrig.

Julia Donaldson er engelsk bestselgende forfatter, dramatiker og formidler. Hun er kjent i hele verden for sine populære fortellinger på rim for barn, spesielt de hun har laget sammen med illustratøren Axel Scheffler. Her samarbeider hun med den norske illustratøren Victoria Sandøy, som blant annet har illustrert to bildebøker med tekst av Sondre Lerche.

«Etter 70 år med takknemlighetsgaver til England har Norge fått et dikt signert Julia Donaldson tilbake. Den norske illustratøren Victoria Sandøy pakker det hele inn i klassiske, britiske illustrasjoner. [...] Oversettelsen av Juletreet er ved redaktør Erle Stokke, og i de beste partiene lykkes hun godt. [...] Inderligheten og ektheten i det som formidles går ikke tapt.» Les hele den fine anmeldelsen til Egon Låstad på Barnebokkritikk.no