Sneglen og hvalen_KT
Pris:
174.00
Førpris: 199.00
ISBN:
9788283152227
Status:
Utgitt år:
2022
Innbinding:
ib.
Oversatt av:
Erle Stokke
Orginalens tittel:
The snail and the whale
5
ISBN: 9788283152227
Status: I salg

Julia Donaldson og Axel Scheffler (ill.)

Sneglen og hvalen

Nydelig bildebok fra radarparet bak Gruffalo – nå i kartong!

Den vesle sneglen drømmer om å dra ut i verden - bort fra snegleflokken på det lille svarte skjæret i sjøen. En dag kommer en knølhval forbi, og tilbyr den vesle sneglen skyss. Hun blir med ut på det store havet - til høye isfjell og mot varme, fjerne strender. Sneglen sitter trygt plassert på halefinnen til hvalen, som svømmer forbi haier og gjennom høye bølger, stormer og tordenvær. Så en dag trenger den store hvalen hjelp fra den bitte lille smarte sneglen.

"A joy to read aloud"  The Guardian

"Bold and brilliant, wise and wacky."  The Times

Boka ble filmatisert og vist på BBC julen 2019. Den norske versjonen av animasjonsfilmen bruker vår oversettelse av boka. Filmen hadde norsk premiere på NRK julen 2020 og kan fortsatt ses på NRK.no

PRESSE

«Her er en klassiker – Melankolsk og vakkert om sneglen og hvalen og turen på halen [...] Man blir rent øm under lesningen om eventyret til «vår snegl», på hans vegne – og på vegne av naturen, som bokas hymne handler vel så mye om. [...]. Det uroer meg iblant at oversatte barnebøker har en så stor plass i bokhandlene. Likevel er mange norske forlag gode på å velge ut titler med klassikerpotensial – og her plasserer «Sneglen og hvalen» seg uanstrengt.» Karin Haugen, Klassekampen.

«Ei nydeleg og rørande bok.» Hadle Oftedal Andersen, Klassekampen – Årets beste barnebøker