Tidsreisen_lav
Pris:
149.00
Førpris: 249.00
ISBN:
9788283150315
Status:
Utgitt år:
2015
Innbinding:
Ib.
5
ISBN: 9788283150315
Status: I salg

Kristin Eli Strømme, Geir Ellingsrud og Odd Henning Skyllingstad (ill.)

TIDSREISEN – en fantasifull reise i kalenderens historie

Hvorfor har ikke alle månedene like mange dager? Hva er et døgn? Hvorfor er ikke klokka den samme på hele jorda? Og hvorfor finnes 29. februar bare hvert fjerde år?

Det lurer Sara på, for hun er født på skuddårsdagen, og misfornøyd med det. Men tidsånden Piero tar henne med på en reise til gamle Babylon, Egypt og Romertiden, og på besøk til Nordpolen og tivoli, der hun får kjøre karusell. Slik får hun et innblikk i hvordan menneskene til alle tider har studert stjerner og planeter for å måle tid, hvordan vi har definert døgn, uker, måneder og år og hvordan forskjellige kalendere har utviklet seg. Og hvorfor skuddårsdagen hennes trengs for å få det hele til å gå opp!

Historien om Sara og Pieros tidsreise utgjør hoveddelen i boka. Her brukes skjønnlitterære virkemidler for å formidle problemstillinger og forklaringer som er læringsmål for fjerde klasse, men slett ikke enkle å forstå. I andre del utdypes dette i en ren fagtekst.

Boka er illustrert med humoristiske tidsbilder fra reisen og enkle fag-illustrasjoner. En morsom og lærerik bok som også egner seg svært godt for høytlesning.

PRESSE

«Flere slike sakprosabøker!» – Gro Jørstad Nilsen anmelder Tidsreisen på Barnebokkritikk.no

«Årets skuddårsbok» – Geir og Kristin er ukas barnebok-profiler på BOK365.no i februar 2016. Les det morsomme intervjuet!