TordivelWEB
Pris:
200.00
Førpris: 229.00
ISBN:
9788283151404
Status:
Utgitt år:
2018
Sideantall:
137 s.
Innbinding:
ib.
4
ISBN: 9788283151404
Status: Utsolgt

Pia Tveterås

Tordivel

Er Vilde vakker? Tor sier det, plutselig. Men Tor sier så mye annet rart også, og noe er litt ekkelt.

Å være tenåring kan være både godt og vondt på en gang. Litt sånn som når man kjører berg-og-dalbane. Det hjelper heller ikke å ha for stor tunge, eller å være den eneste i klassen som trenger spesiallærer. Bortsett fra Tor, da. Men han kommer jo aldri på skolen lenger. Dessuten oppfører han seg så rart. Rarere enn vanlig. Hva nå enn «vanlig» betyr ...

Boka er tilrettelagt i samarbeid med Leser søker bok, og handler blant annet om vennskap, kjærlighet, kropp og grensesetting. Tordivel er først og fremst en roman om og for unge med spesielle behov, men mange andre lesere vil sikkert også bli overrasket når de oppdager hvor mye de kan kjenne seg igjen i.

 

KULTURDEPARTEMENTETS PRISER FOR BARNE- OG UNGDOMSLITTERATUR

Pia Tveterås er nominert til debutantprisen i Kulturdepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur utgitt i 2018. Juryen mener at romanen Tordivel er: 

«en sterk debut og en god fortelling for mange ulike lesergrupper»

Les juryens begrunnelse:

«Vilde er ikke helt som andre, og når vi følger henne gjennom bursdagsfeiring, skolehverdag og andre dagligdagse situasjoner, antydes dette på ulike vis. Hun er den eneste i klassen med spesiallærer. Bortsett fra Tor da. Vilde og Tor har også en annen felles sosial arena, Klubben, som vi aner er for ungdom med ulike funksjonsnedsettelser. Synsvinkelen i boka ligger fast hos Vilde, og viser hennes tanke- og følelsesliv. Ungdomstiden kan være utfordrende på så mange måter. Boka tar opp vanskelige temaer som kropp, sex og grensesetting gjennom problemstillinger som mange unge kan kjenne seg igjen i. Vennskap, forhold til foreldre og andre i klassen er skildret på en realistisk måte. Tordivel er tilrettelagt som lettlestbok og Tveterås har et enkelt og klart språk og gode karakterbeskrivelser, som gjør den til en sterk debut og en god fortelling for mange ulike lesergrupper.»

 

TORDIVEL PÅ TUR med DEN KULTURELLE SKOLESEKKEN TROMS

 

Forfatter(e)