TYpisk japansk_web
Pris:
149.00
Førpris: 249.00
ISBN:
9788283150919
Status:
Utgitt år:
2017
Sideantall:
135 s.
Innbinding:
hf.
5
ISBN: 9788283150919
Status: I salg

Anne Thelle

Typisk japansk?

Sushi, pokemon, anime, Kyoto og Hiroshima: Vi kjenner japansk kultur og historie fra mange sammenhenger, men hva vet vi  egentlig om dette landet, åtte tidssoner unna? Hva er typisk japansk?

Boka tar deg med på kryss og tvers i det langstrakte landet, som geografisk sett har mye til felles med Norge. Men som har en historie og en kultur som er helt annerledes enn vår. Vi møter unge japanere som forteller om Japan i dag, vi opplever sporene etter samuraikulturen, vi hører om geishaenes liv og vi møter cosplay-kulturen. Vi får også et innblikk i Japans plass i historien om andre verdenskrig.

Møt en jente som endelig våger å stå fram med sitt egentlige koreanske navn, en ung mann som skal overta farens buddhisttempel i Kyoto, en som tilbringer fritiden på puggeskole for å komme inn på drømmeskolen, en ung gutt av Ainu avstamming – som kan fortelle om hvordan det er å være annerledes i Japan.

BLA I BOKA!

 

PRESSE

«Typisk japansk? av Anne Thelle er en usedvanlig klok fagbok, og japansk kultur er høyaktuelt stoff for unge lesere.» 

«Fra kapittel til kapittel lar vi oss imponere. Forfatter Anne Thelle har en overlegen oversikt» Les hele den grundige anmeldelsen på Barnebokkritikk.no

 

Forfatter(e)