SOMMERSTENGT NETTBUTIKK. Pga ferieavvikling vil ikke bestillinger som kommer inn etter 2. juli, sendes ut før i begynnelsen av august.

1786
Pris:
208.00
Førpris: 238.00
ISBN:
9788253029542
Status:
3
ISBN: 9788253029542
Utgivelsesår: 2006
Status: 3
Sideantall: 180
Innbinding: ib

Åsa Gan Schweder

Silkeormdrømmer

Varm og sant poetisk høytlesningsfortelling om lille Josefin og sommeren med Li Po.
En varm høytlesningsfortelling om lille Josefin og mamma Anemone som bor i det stille mellomrommet mellom den travle byen og den like travle havna. Der koker de kakao og koser seg med bøker de har lånt på biblioteket. Spesielt godt liker de i den gamle kinesiske poeten Li Po. En tidlig vårmorgen våkner Josefin av at noe er forandret. Og der, nederst i hagen, sitter Li Po lys levende, enda han er over tusen år gammel. Han har kommet til dem! Med magisk realisme og en usedvanlig billedskapende kraft forteller Schweder om hvordan Josefin opplever byens og livets mange fasetter sammen med Li Po. Det blir en sommer full av undring, oppdagelser og sitrende forventning. Sitrende er også Schweders tekst, både av gjenklang av tusen år gamle dikt og av originale og kraftfulle formuleringer som lar leseren ta del i en dypt poetisk måte å betrakte verden på.

Nominert til Kultur- og kirkedepartementets debutantpris.

Gull i klassen for skjønnlitteratur - barn og ungdom, Årets vakreste bøker 2007.

Presse

"Jeg tror at denne stilsikre debutboka vil bli en høyt verdsatt kultbok for små og store mennesker som ønsker å bringe poetisk innlevelse, en magisk fornemmelse og bohemsk nestekjærlighet inn i sine liv og lesning" sier Morten Haugen i Adresseavisen, og gir den en tredjeplass blant årets beste barnebøker.

"Boken er nydelig illustrert (...) Poesien og det sorgmuntre lever side om side med pregnante formuleringer. (...) Et funn som høytlesningsbok for barn som trenger ro og undring."
Berit Kobro, VG

Forfatter(e)